Proces přijímání a adaptace zaměstnanců a jeho analýza v konkrétní organizaci - Šípek, Daniel; Němec, Otakar; Sedlák, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je za pomoci odborné literatury, metody pozorování a metody polostrukturovaných hloubkových rozhovorů analyzovat proces přijímání a adaptace ve společnosti exekutorský úřad Praha-Východ. V teoretické části práce popisuje proces přijímání a adaptace podle modelů autorů, kteří se již problematikou zabývali. Je zde popsán celkový postup od oslovování a náboru pracovníků, přes přijímací řízení až po úspěšnou adaptaci. Praktická část odhalila nedostatky ve firmě exekutorský úřad, která se potýká s vysokou mírou fluktuace pracovníků, vinnou špatného nastavení procesů ve firmě, jako jsou metody výběru pracovníků, nedostatky nastávající během pohovorů, i chyby v adaptaci nových pracovníků zapříčiněné politikou odměňování společnosti a špatnými vztahy na pracovišti. V závěru práce shrnuje veškeré poznatky a uvádí doporučení pro jejich odstranění tak, aby se situace co nejvíce zefektivnila a zlepšila. Práce bude následně předána vrchnímu managementu společnosti pro co největší dosah.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses