Vizuální identity českých měst a jejich využití v praxi - Markulček, Petr (2022)
Práce pojednává o problematice vizuální prezentace českých měst. Hodnotí současný stav několika měst se zaměřením na využití vizuálního stylu města v praxi. Hlavním cílem mé práce je zkoumat adaptaci vizuálních identit do praxe, popsat komunikační kanály a jak s nimi pracovat. Pomocí analýzy docházím k závěrům, zdali je vizuální styl využit na maximum. Práce přináší ucelený obraz o vizuální prezentaci českých měst. V teoretické části popisuji základní prvky vizuální identity, strukturu grafického manuálu, výběr zhotovitele vizuální identity, komunikaci měst v zahraničí nebo komunikaci měst bez vizuální identity. V praktické části se věnuji analýze vizuálních stylů českých měst a přináším řadu doporučení, jak s nimi nakládat.