Proces recruitmentu IT pracovníků - Zaplatílková, Adéla (2022)
Tato práce se zaměřuje na proces získávání a výběru pracovníků ve společnosti, která se zaměřuje na recruitment IT specialistů z českého a postsovětského trhu – primárně Ruské federace. Cílem práce je poskytnout společnosti doporučení na její současný náborový proces, provést komparaci náborového procesu pro český a ruský trh práce a zároveň porovnat perspektivu obou zmíněných pracovních trhů. Teoretická část shrnuje aktuální poznatky zkoumaného odvětví a představuje základní pojmy a metody procesu získávání a následného výběru zaměstnanců. V praktické části je představena společnost, její struktura a metody náborového procesu, které jsou následně analyzovány pomocí náborových metrik na konkrétních příkladech. Závěr obsahuje doporučení na zlepšení procesu náboru, se kterým byla společnost seznámena.