Analýza vybraných rozdílů v účetních pravidlech IFRS vs. IFRS pro SME - Rett, Jakub (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá rozdíly v účetních pravidlech mezi IFRS a IFRS pro malé a střední podniky (SME). Cílem práce je jednak porovnat rozšířenost použití IFRS a IFRS pro SME, ale hlavně vydefinovat a popsat vybrané rozdíly a zobrazit jejich dopad do účetních výkazů, a především do výsledku hospodaření. Práce je členěna do 3 kapitol, přičemž první dvě jsou zcela teoretické a třetí je teoreticko-praktická. Právě v třetí kapitole jsou popsány vybrané rozdíly v účetních pravidlech. Jmenovitě se jedná o oblast prezentace účetní závěrky, státní dotace, výpůjční náklady, nehmotná aktiva a investice do nemovitostí.