Analýza vybraných rozdílů v účetních pravidlech IFRS vs. IFRS pro SME - Rett, Jakub; Vašek, Libor, 1978-; Purina, Marina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá rozdíly v účetních pravidlech mezi IFRS a IFRS pro malé a střední podniky (SME). Cílem práce je jednak porovnat rozšířenost použití IFRS a IFRS pro SME, ale hlavně vydefinovat a popsat vybrané rozdíly a zobrazit jejich dopad do účetních výkazů, a především do výsledku hospodaření. Práce je členěna do 3 kapitol, přičemž první dvě jsou zcela teoretické a třetí je teoreticko-praktická. Právě v třetí kapitole jsou popsány vybrané rozdíly v účetních pravidlech. Jmenovitě se jedná o oblast prezentace účetní závěrky, státní dotace, výpůjční náklady, nehmotná aktiva a investice do nemovitostí.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses