Možnosti ekonomizace absolventů vysokých uměleckých škol v oboru Módní tvorba v ČR - Maixnerová, Veronika; Zelený, Martin; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na možnosti uplatnění absolventů vysokých uměleckých škol v oboru módní tvorba v ČR. Práce se především soustřeďuje na charakteristiky začínajícího módního návrháře a jeho potřeby pro uplatnění. Práce cílí na pohled zúčastněných v oboru tak, aby měla reálný přínos pro absolventy vysokých uměleckých škol v oboru módní tvorba a zprostředkovala jim užitečné poznatky pro vytvoření fungujícího pracovního prostředí. Teoretická část se obecně zaměřuje na fungování módního odvětví. V praktické části byl využit kvalitativní výzkum založený na polostrukturovaných rozhovorech s absolventy vysokých uměleckých škol v oboru módní tvorba. Pohled českých absolventů je doplněn i zkušenostmi zahraničních absolventů a Ing. Kláry Haunerové, jejíž znalosti jsou považovány za přínosné z titulu toho, že se uplatnitelnosti módních návrhářů věnuje. Na základě získaných poznatků je vyhodnocena současná situace na trhu pro začínající módní návrháře. V závěru práce jsou navrhnuta možná řešení pro zlepšení současné situace.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses