Vnímání japonského zeleného čaje mezi zákazníky a vlivy působící na jeho spotřebu v Japonsku a Česku. - Trnka, Pavel; Koudelka, Jan; Kolouchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato práce se věnuje japonským čajům z různých úhlů pohledu. Cílem je zkoumat spotřební chování zákazníků japonských zelených čajů a porovnat tyto skutečnosti ve dvou zemích – Japonsku a České republice. Dále je zjišťován význam kultury při konzumaci a také jsou formulována marketingová doporučení. Mezi klíčové metody výzkumu, o které se práce opírá jsou kvantitativní dotazování mezi českými a japonskými respondenty a také hloubkové rozhovory s českými respondenty. Klíčové závěry marketingového doporučení jsou, že na českém trhu se zelenými čaji je rozhodně prostor pro další obchod s čaji, zejména kvalitními. Je třeba také uživatelům dlouhodobě přinášet přidanou hodnotu a edukovat je o zdravotních benefitech konzumace zeleného čaje. Také je to ideální příležitost na B2B trhu, kdy by se do firem dostal kvalitní zelený čaj a firmám by díky konzumaci klesala nemocnost a vzrostla produktivita.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses