Strategická analýza okolí společnosti Madeta, a.s. - Kroupová, Věra; Boukal, Petr, 1962-2022; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce je vypracována na téma „Strategická analýza okolí společnosti Madeta, a.s.“ Cílem bakalářské práce je zjištění příležitostí a hrozeb pro podnik Madeta, a.s. a zhodnocení atraktivity trhu. Nejprve jsou seskupeny teoretické znalosti a popsány jednotlivé metody potřebné k vypracování praktické části. V druhé části bakalářské práce je zkoumáno okolí společnosti Madeta, a.s. pomocí jednotlivých analýz okolí firmy. Je zde podnik představen a následně je provedena analýza zájmových skupin, analýza odvětví, analýza konkurence, PEST analýza a Porterův model 5 sil. Jednotlivé cíle jsou vztahovány k cíli společnosti – navýšení její ziskovosti. Na konci praktické části je provedena povrchová analýza vnitřních zdrojů a je určeno, zda je společnost Madeta, a.s. připravena na příležitosti a hrozby, které ji potkají. V závěru jsou shrnuty výsledky analýz a stanovena doporučení pro podnik Madeta, a.s.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses