Společensky odpovědné aktivity směrem k zaměstnancům - případová studie - Aseeva, Alexandra (2022)
Tato diplomová práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti firem (CSR) směrem k zaměstnancům. Cílem práce je zhodnocení společensky odpovědných aktivit vybraných společností vůči zaměstnancům a identifikace potenciálních problémů. Práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická část, obsahuje teoretický základ k dané problematice, zaměřuje se na přínosy CSR, její jednotlivé pilíře, specifiku CSR směrem k zaměstnancům a současné trendy v této oblasti. Praktická část obsahuje zhodnocení společensky odpovědných aktivit vybraných společností a provedení vlastního výzkumu ve formě případové studie, skrze kterou bylo stanoveno, jak CSR vnímá zaměstnance analyzovaných společností. Na základě zjištění byla navržena doporučení ke zlepšení, která by mohla v budoucnu vést k zefektivnění této oblasti.