Srovnání vývoje míry nezaměstnanosti v České republice a Slovenské republice - Dvořák, Jakub; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářské práce je zaměřena na srovnání vývoje míry nezaměstnanosti v rámci České republiky a Slovenské republiky. Pozornost je zde věnována období 2008-2021 s přihlédnutím také k prvnímu čtvrtletí roku 2022, tedy na odhady tohoto počátku roku. Cílem práce je srovnat jednotlivá období míry nezaměstnanosti těchto dvou států a uvést nejzásadnější rozdíly a případné vlivy, které v průběhu zkoumaného období na tento vývoj působily. Pro splnění cíle práce byla stanovena analýza míry nezaměstnanosti v těchto dvou zemích, kde byly shromážděny základní informace, které byly analyzovány, zároveň byla vybrána pouze nejdůležitější fakta. V závěru této práce jsou uvedeny největší rozdíly ve vývoji míry nezaměstnanosti. Bylo zjištěno, že nejpříhodnějším obdobím pro zaměstnanost a ekonomiku jako takovou byl rok 2018. Následně při příchodu pandemie byla ekonomika již pomalejší a tato pandemie se podepsala také na vývoji míry nezaměstnanosti.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses