Nezaměstnanost v Praze - Tokarev, Vasilii; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce bylo prozkoumat nezaměstnanost z pohledu domácnosti a firem. Autorem byla zvolená smíšená výzkumní metoda, což představuje kombinací kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Zástupcem první z nich v této práce je dotazníkové šetření, druhou metodu představuje interview. Analýza kvantitativních údajů dotazníkového šetření byla provedena pomocí regresní analýzy. V návaznosti na výsledky analýzy a na kvalitativní data bylo formulováné téma a zaměřenost interview, které bylo provedeno s osobou reprezentující stranu firem. Byla zjištěna obecná míra nezaměstnaností, míry nezaměstnanosti mužů a žen a míra nezaměstnanosti v závislosti na pohlaví. Za parametr, který má vliv na nezaměstnanost, byly zvoleny počty pohovorů nutné k úspěšnému uplatnění se na trhu práce. Pomocí regresní analýzy byla zjištěna závislost maximální časové délky, po kterou osoba byla nezaměstnaná na počet absolvovaných pohovorů před získáním práce. Kromě toho byla ověřena hypotéza ohledně závislostí mezi úrovní počítačových dovedností a počtem pohovorů. Byla prokázána nezávislost mezi věkem uchazeče o práci a počtem pohovorů, nutných pro získání práce. Během interview byl zjištěn názor zaměstnavatele na tyto závislosti a na kvalitativní data dotazníkového šetřeni, do čehož patři názor na nejdůležitější pro zaměstnavatele kvality uchazeče o práce.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses