Obohacení manažerského rozhodování pomocí datové vizualizace - Bubeník, Adam; Bahník, Štěpán; Kasalický, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce s názvem „Obohacení manažerského rozhodování pomocí datové vizualizace“ je zaměřena na komplexní popis a zmapování analytické techniky datové vizualizace a její hlubší exploraci, pokud jde o její dopady na individuální interpretaci dat a manažerské rozhodování. Práce je standardně rozdělena na dvě části – část teoretickou a část empirickou. Teoretická část popisuje analytické techniky a ukotvuje pozici datové vizualizace v rámci těchto technik, následně definuje principy pro tvorbu kvalitní datové vizualizace, a nakonec představuje proces tvorby kvalitních datových vizuálů společně s několika příklady. Empirická část koherentně navazuje na část teoretickou, kde, pomocí kvantitativního výzkumu v podobě GAP analýzy, se do hloubky věnuje hledáním vztahů mezi tím, jak datová vizualizace může v praxi obohacovat interpretaci dat a samotné rozhodování. Cílem práce je tedy představit a blíže přiblížit metody a principy toho, jak datová vizualizace pomáhá při každodenní individuální interpretaci dat a na datech založeném rozhodování v současném, daty a reporty přehlceném světě. Současně, v rámci výzkumu, určit, zdali právě kvalitně a systematicky provedená datová vizualizace reálně pomáhá vylepšit interpretaci dat, a tím tak obohatit kvalitu manažerského rozhodování.
Vedoucí práce: Štěpán Bahník
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses