Strategická analýza podniku Emco spol. s r. o. - Langr, Lukáš; Boukal, Petr, 1962-2022; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je pomocí finanční analýzy odhalit příčiny nízkých zisků a vyhodnotit finanční situaci podniku Emco spol. s r. o. Současně pomocí dalších nástrojů pro strategickou analýzu odhalit silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby podniku a navrhnout vhodná doporučení, která budou znamenat další rozvoj společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a metodické postupy, které jsou následně použity v praktické části na vybraný podnik. V úvodu praktické části je představen podnik Emco spol. s r. o. Následně jsou aplikovány metody analýzy vnitřního prostředí podniku, mezi které patří finanční analýza a VRIO analýza. Dále jsou využity metody pro analýzu okolí podniku, konkrétně PEST analýza a Porterův model pěti sil. Ze všech provedených analýz jsou vybrány nejpodstatnější silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby podniku, které jsou integrovány pomocí závěrečné SWOT analýzy. V závěru jsou navržena doporoučení pro budoucí rozvoj podniku.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses