Analýza a návrh Business Intelligence řešení pro velkoobchodní společnost - Janda, Martin; Pour, Jan; Kučera, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je navržení Business Intelligence řešení pro konkrétní velkoobchodní společnost. Pro naplnění hlavního cíle je stanoveno několik dílčích cílů. První dílčí cíl zahrnuje charakteristiku trhu s osvětlením od historického vývoje po aktuální trendy na tomto trhu. Další dílčí cíl se zabývá analýzou jednotlivých oblastí řízení velkoobchodní společnosti a identifikací souvisejících komponent řízení v podobě úloh, ukazatelů, rolí a dokumentů. Předmětem posledního dílčího cíle je analýza samotné společnosti, současného stavu informačního systému a kvality dat včetně vymezení požadavků na Business Intelligence řešení, jehož důležitými prvky jsou hrubý dimenzionální model a datový model na základě kterých je zpracována samoobslužná analytická aplikace s výstupy v podobě dashboardů.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses