Získávání zaměstnanců v mikro organizaci - Vybíralová, Petra (2022)
Bakalářská práce se zabývá rozborem procesu získávání zaměstnanců v mikro organizaci a klade si za cíl navrhnout možná doporučení pro optimalizaci počtu pracovníků v analyzované společnosti. V teoretické části práce je charakterizován pojem mikro podnik v souvislosti s řízením lidských zdrojů. Následující kapitoly jsou věnovány jednotlivým krokům procesu získávání pracovníků, a to od identifikace potřeby získávání pracovníků až po sestavení předvýběru vhodných uchazečů. V rámci druhé části práce je provedena analýza interní dokumentace doplněná o poznatky z rozhovoru s projektovým manažerem zkoumaného mikro podniku. Pro dosažení komplexního pohledu na problematiku je analytická část dále obohacena o výstupy z rozhovorů se čtyřmi stávajícími zaměstnanci. Na základě zmíněných metod jsou v závěru práce vyhodnoceny návrhy a doporučení pro zefektivnění procesu získávání zaměstnanců.