Vliv vývoje ekologických a ekonomických změn na obměnu vozového parku firem - Löffelmann, Jiří (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou výběru automobilů ve firemních flotilách a limitacích, které způsobují ekologické a ekonomické změny. Na začátku v teoretické části jsou představeny pojmy podstatné pro pochopení zaměření práce a zároveň slouží jako podklad pro část praktickou. Praktická část se věnuje metodě kódování rozhovorů a konkrétním případům z praxe. Cílem práce je najít a vybrat faktory, které firmy ovlivňují ve výběru automobilů. Toho bylo docíleno na základě deseti polostrukturovaných rozhovorů s fleet manažery konkrétních firem. V praktické části jsou výstupy z těchto rozhovorů blíže rozebrány. Na závěr jsou shrnuty výstupy z praktické části a následně uvedena možná doporučení.