Zhodnocení stávající strategie firmy Chart Industries, Inc. expandovat na trh s vodíkovými technologiemi - Černý, Jakub (2022)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit stávající strategii společnosti Chart Industries, Inc. expandovat na trh s vodíkovými technologiemi za pomoci nezávisle vypracované strategické analýzy. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou charakterizovány použité metody s odkazem na odbornou literaturu a zdroje. Tyto metody jsou pak následně aplikovány na společnost v praktické části této práce. Mezi vybrané metody patří například pro analýzu vnějšího prostředí PESTLE analýza nebo analýza pomocí Porterova modelu pěti sil, a pro vnitřní prostředí poté VRIO analýza a finanční analýza. Výstupem strategické analýzy této práce je SWOT analýza. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější poznatky a na jejich základě jsou vydána strategická doporučení. Tato práce bude přínosná především pro management společnosti jako zdroj pro případnou úpravu jejich stávající strategie.