Jak komunita Cukrfree ovlivňuje své členy ve spotřebním chování - Endtová, Claudie; Chytková, Zuzana; Kolouchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se věnuje problematice spotřebního chování členů v rámci určité komunity. Cílem výzkumu je zjistit, jak jsou členové virtuální komunity Cukrfree ovlivnitelní nejen ve způsobu stravování, ale i v dalších oblastech komplexního pohledu na zdravý životní styl. V práci byly využity kvalitativní metody netnografie a hloubkové rozhovory. Výsledkem práce je zjištění vlivu komunity na spotřební chování a nákupní rozhodování členů vlivem několika faktorů, mezi které patří autenticita, upřímné sdílení zkušeností, halo efekt a vyšší záměr než pouze byznysový cíl. Tyto faktory vedly k získání důvěry v celou komunitu. Ovlivnění spotřebitele s přesahem do dalších oblastí jeho života napomohly také další média, jako Cukrfree podcasty či Cukrfree e-shop.
Vedoucí práce: Zuzana Chytková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses