Analýza a návrh Business Intelligence řešení pro společnost LeasePlan Česká republika, s.r.o. - Kučera, Filip; Fortinová, Jana; Prágr, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Hlavním cílem práce je vytvořit návrh Business Intelligence řešení pro leasingovou společnost. Návrh BI řešení stojí na základě informací získaných z vyhotovené analýzy řízení společnosti zabývající se poskytováním leasingových smluv. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s byznysem leasingové společnosti. Představen je vývoj trhu leasingových obchodů v ČR a dále je porovnáno rozložení leasingu dle komodit. K vypracování analýzy řízení leasingové společnosti posloužily informace z osobních konzultací a materiálů od společnosti LeasePlan Česká republika, s.r.o. V analytické části je nejprve představena leasingová společnost a metoda řízení, která se ve společnosti využívá. Další část analýzy se zabývá představením obsahu řízení a vybraných specifik pro standartní druhy řízení. Detailně jsou rozebrány specifické úlohy řízení leasingového procesu. V závěru analytické části jsou uvedeny nároky na byznys analytiku. Praktickou část tvoří návrh ukázkového BI řešení pro sledování počtu objednávek. Ukázkové řešení má strukturu SSBI aplikace a využívá metodu dimenzionálního modelování. Na základě analýzy byl vybrán klíčový ukazatel, vytvořen segment datového modelu a vzorové reporty zaměřené na porovnání objednávek. K vypracování praktické části byl autorem využit nástroj Microsoft Power BI Desktop. Přínosem práce je vytvořená analýza řízení leasingové společnosti a ukázkový návrh BI řešení.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses