Návrh a implementace chatbota pro poskytnutí částečné diagnostiky a postupů rehabilitace a prevence zranění dolních končetin ve sportovním prostředí - Pokorný, Josef (2022)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací chatbota, který poskytuje částečnou diagnostiku a postupy rehabilitace a prevence zranění dolních končetin ve sportovním prostředí. Prvním dílčím cílem práce je přiblížení problematiky chatbotů čtenáři. Dalším je analýza volně přístupných nástrojů pro tvorbu chatbota včetně návrhu metodiky porovnání. Posledním je otestování implementovaného řešení. Teoretická část se zaměřuje na popis pojmu umělá inteligence a chatbot. Po vysvětlení těchto pojmů je v práci popsáno dělení na základě typu a prostředí, do kterého agenti mohou být implementováni. Poté je popsán jejich historický vývoj. Teoretická část pokračuje příklady známých chatbotů a využívaných platforem a končí charakterizací náležitostí, kterým je vhodno se věnovat při návrhu agenta. Druhá část je zaměřena na výběr vhodného nástroje pro implementaci. Začíná popisem postupu metodiky pro výběr. Následně se tato část věnuje charakterizací vybraných porovnávaných nástrojů a výběrem rozhodujících parametrů. Na konci je popsáno bodování a je vybrán vhodný prostředek pro implementaci. V třetí sekci práce dochází ke kvalitativnímu výzkumu ve formě rozhovorů, který stanovuje požadavky na chatbota. Zde je popsána metoda sběru dat, zvolené otázky a charakteristika výběru vzorku respondentů. Sekce pokračuje postupem realizace rozhovorů a vyhodnocením výzkumu. Na konci této části jsou stanoveny požadavky na chatbota. V části návrhu agenta je zezačátku popsán návrh účelu, osobnosti a persony. Poté jsou stanoveny základní tematické okruhy, které vychází z výstupu výzkumu a návrh agenta je zakončen modelovými konverzacemi. V samotné implementaci dochází k realizaci řešení v platformě ManyChat. Práce končí testováním chatbota na základě požadavků a jeho použ