Branding Muzea literatury - Bartošová, Taťána; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou brandingu muzeí. Je zaměřena na vznikající Muzeum literatury, se kterým se váže jeho bohatá historie v podobě Památníku národního písemnictví. Teoretická část definuje obecnou terminologii brandu a brandingu, představuje jejich základní atributy a vystihuje další důležité náležitosti. Dále specifikuje branding v oblasti muzejnictví. Praktická část se zaměřuje na analýzu brandingu samotného Muzea literatury. Jsou zde probrány proběhlé soutěže na vizuální identitu a vítězný návrh pro Muzeum literatury od grafického studia 20YY Designers. Pomocí kvalitativního výzkumu a díky využití sekundárních dat práce zhodnocuje tvorbu a implementaci brandu Muzea literatury.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses