Přeprava dřeva z České republiky do Číny - Vološin, Adam; Rathouský, Bedřich; Bártová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato závěrečná práce se zabývá problematikou intermodální přepravy dřeva z České republiky do Čínské lidové republiky, a to za využití námořní, železniční a silniční dopravy. Cílem této práce je analyzovat proces přepravy dřeva a navrhnout nejvhodnější způsob a trasu přepravy. V první části závěrečné práce jsou charakterizovány pojmy z procesu přepravy dřeva a vysvětlena některá specifika přepravy dřeva. V druhé části práce je provedena případová studie, jež zkoumá jednotlivé trasy a kritéria pro jejich zhodnocení, ta je zpracována díky metodě WSA a Fullerově metodě. Na konci práce je uvedeno doporučení pro konkrétní případovou studii a obecná doporučení pro další vývozce dřeva do Číny.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses