Obnova a využití synagog v České republice - Hrušková, Kateřina; Zelený, Martin; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se věnuje problematice současného stavu a využití synagog v České republice. Cílem práce je katalogizace zkoumaných sakrálních staveb a ověření existence vztahu mezi mírou religiozity obyvatel a stavem daných objektů. Teoretická část využívá odbornou literaturu k připomenutí historického vývoje židovského osídlení, vymezení pojmů souvisejících se současnou památkovou péčí a k popisu možností financování obnovy židovského kulturního dědictví. V praktické části jsou teoretické znalosti aplikovány při charakteristice aktuálního stavu židovských sakrálních staveb. Charakteristika mohla být učiněna na základě unikátní autorské databáze synagog dochovaných na území České republiky. V závěru jsou zmíněny možné příčiny současného stavu, je ověřen zmíněný vztah a nastíněny náměty pro další výzkum.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses