Impakt pandemie COVID-19 na online aktivity Národního muzea - Drozdova, Agata (2022)
Cílem této práce je popsat, jak Národní muzeum v Praze přizpůsobilo své fungování v době pandemie Covid-19. Práce obsahuje ohodnocení přechodu do online světa, kam patří virtuální výstavy, digitalizace rukopisů a další online aktivity. Součástí práce je dotazníkové šetření, jehož účelem bylo zjistit názor návštěvníků na virtuální prohlídky Národního muzea. Z tohoto průzkumu bylo nejen zjištěno, jak na virtuální výstavy reagují návštěvníci Národního muzea, ale zda mají o těchto výstavách vůbec povědomí. Průzkum odpověděl na výzkumnou otázku práce, která zní: Jak vnímají návštěvníci virtuální výstavy Národního muzea? A potvrdil stanovenou hypotézu: Návštěvníci Národního muzea preferují fyzické výstavy před virtuálními výstavami.