Branding muzeí : Případová studie Muzea města Prahy s exkurzem do Musée Carnavalet - Musée de l'Histoire de Paris - Valešová, Eva (2022)
Bakalářská práce se věnuje problematice brandingu muzeí v přeshraničním měřítku. Cílem práce je problematiku zmapovat a kriticky nahlédnout na jednotlivé přístupy k brandingu dvou vybraných institucí. Analýza je provedena na základě hlavní případové studie české instituce s exkurzem do fungování strukturálně podobné zahraniční organizace. Teoretická část využívá odbornou literaturu k vymezení pojmů souvisejících s brandingem v sektoru muzeí, zaměřuje se konkrétně na základní terminologii značky, vizuální styl a jednotlivé prvky využívané k jeho tvorbě. V praktické části jsou teoretické znalosti aplikovány ve studiích vybraných institucí, a to Muzea města Prahy a Paris Musée Carnavalet, muzeum sídlícího ve Francii, v Paříži. V práci jsou na základě dostupných informací a dat získaných z kvalitativního výzkumu mapovány koncepce brandingu institucí v průběhu let až do současnosti, dále je hodnocen jejich možný úspěch do budoucnosti. V závěru je provedena komparace těchto institucí a z ní konstatovány především prvky přenositelné z francouzské praxe do české.