NFT a NFT tržiště jako nástroje prodeje digitálního umění - Konkova, Kristina; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá výzkumem způsobů využití technologie NFT a jejích tržišť v oblasti digitálního umění. V první části této práce jsou objasněná teoretická východiska, která se vztahují k NFT a její struktuře. Poté jsou tato východiska uplatněna v analytické a praktické části, kde je zkoumána současná situace ve vybrané oblasti, a to zejména příspěvek technologie NFT a jejích tržišť do oboru digitálního umění. Pro výzkum je použitá kvalitativní metoda realizovaná prostřednictvím rozhovoru s umělcem a odborníky z tohoto odvětví. Na základě zjištěných dat je následně provedená analýza jednotlivých aspektů oblasti. Mezi ně patří technická východiska NFT ve vztahu k digitálnímu umění, rozdělení NFT do různých typů uplatnění, systém projektů a odborníků v oblasti, prostředí blockchain a legislativní problematika.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses