Motivace a spokojenost zaměstnanců ve společnosti XYZ - Tichá, Barbora (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pracovní motivace a spokojenosti zaměstnanců ve společnosti XYZ. Hlavním cílem práce je zhodnocení úrovně spokojenosti a motivace zaměstnanců ve společnosti XYZ a následná formulace doporučení pro jejich zlepšení. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, na teoretickou a praktickou. V Teoretické části jsou na základě odborné literatury vymezeny pojmy související s motivací, stimulací a pracovní spokojeností. Dále jsou také představeny nejznámější teorie pracovní motivace a v závěru teoretické části je vymezen vztah motivace, pracovní spokojenosti a výkonu. V praktické části je nejprve představena společnost XYZ, ve které je následně pomocí dotazníkového šetření zhodnocena úroveň spokojenosti a motivace zaměstnanců. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky výzkumu a formulována doporučení pro zlepšení problematických oblastí.