Zhodnotenie ekonomického vývoja a návrh finančnej stratégie podniku Exiqa s.r.o. - Daubner, Ján; Štamfestová, Petra, 1984-; Rosecká, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotenie finančnej situácie, rozpoznanie silných a slabých stránok a nakoniec poskytnutie odporúčania pre vedenie podniku Exiqa s.r.o.. Finančnú situáciu sme hodnotili za obdobie 2017-2021. Vzhľadom na výsledky finančnej analýzy sme vyhotovili najlepšiu možnú finančnú stratégiu a odporúčania pre budúce hospodárenie. Práca je rozdelená do dvoch hlavných častí. Prvou častou je časť teoretická, ktorá rozoberá dielčie časti finančnej analýzy. Jednotlivé metódy a nástroje, ktoré sú vysvetlené v teoretickej časti práce sú neskôr využité v druhej časti práce. Praktická časť práce je zameraná na štruktúry majetku, kapitálu a ukazovatele pomocou ktorých sme zhodnotili finančnú situáciu a odhalili silné a slabé stránky podniku. Medzi kľúčové metódy finančnej analýzy, ktoré sú v práci zahrnuté, patrí analýza absolútnych ukazovateľov, analýza pomerových ukazovateľov a pre komplexné zhodnotenie podniku sú použité bankrotné a bonitné modely. Najdôležitejšie zistenia použitých analýz sú zhrnuté v závere práce, kde sú na ich základe definované silné a slabé stránky podniku. Finančná stratégia je navrhnutá tak, aby využila silné stránky podniku a zároveň eliminovala slabé stránky a ich možné dopady.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses