Zhodnotenie ekonomického vývoja a návrh finančnej stratégie podniku Mops Press s.r.o. - Kozej, Adam (2022)
Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť finančnú situáciu spoločnosti MOPS PRESS na základe metód finančnej analýzy a súhrnných ukazovateľov finančnej výkonnosti podniku a vyhodnotiť finančné zdravie podniku pomocou výsledkov nadobudnutých analýzou. Posledným krokom je navrhnutie odporúčaní pre zlepšenie aktuálnej ekonomickej situácie. Práca pozostáva z teoretickej a praktickej časti. Prvá, teoretická časť vysvetľuje účel a podstatu zvolených nástrojov a metód. Nasledujúca praktická časť analyzuje finančnú situáciu, zväčša, pomocou verejne dostupných zdrojov, hlavne účtovných závierok zobdobia 2016 – 2020. Časť informácií je poskytnutá z interných zdrojov podniku.