Analýza vnitřních zdrojů Řízkárny Benešov - Randová, Tereza (2022)
V dnešním poměrně rychlém světe si každý přeje ušetřit co nejvíce času. Na základě této myšlenky vznikla prodejna s názvem Řízkárna, kde si lidé mohou zakoupit již hotové pokrmy. Tato práce se zaměřuje na zmíněný podnik především z hlediska vnitřních zdrojů, ale okrajově také na vnější analýzu. Výstupem bakalářské práce je syntéza v podobě SWOT analýzy, od níž se odvíjí strategická doporučení a závěr. Prvotně jsou v teoretické části popsány jednotlivé metody, které jsou následně využívány v praktické části při analýze podniku Řízkárna Benešov. U vnější analýzy je zaměřena pozornost pouze na mikrookolí, kde se aplikuje Porterův model pěti sil či analýza konkurence a zájmových skupin. Vnitřní analýza je provedena rozsáhleji a jsou zde využity rozmanité metody od klasifikace zdrojů až po hodnototvorný řetězec.