Strategická analýza podniku Palírna U Zeleného stromu - Rajchert, Josef; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této práce je sestavení strategické analýzy společnosti Palírna U Zeleného stromu a.s., která aktuálně zaujímá pozici druhého největšího hráče na poli výrobců a prodejců tvrdého alkoholu. V rámci strategické analýzy jsou vybrány metody, ve kterých jsou zhodnoceny faktory ovlivňující Palírnu U Zeleného stromu a také zdroje, kterými podnik disponuje. Práce je rozdělena na teoretickou část s vysvětlením použitých metod a praktickou část s jejich aplikací. Analýzami použitými v této jsou PESTLE analýza, mapa konkurenčních skupin a index CR4, Porterův model 5-sil, identifikace vnitřních zdrojů a VRIO analýza, finanční analýza a syntéza tvořená SWOT analýzou. Závěrem jsou uvedeny strategická doporučení pro Palírnu U Zeleného stromu a.s.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses