Animace Dlaskova statku - Svobodová, Kristýna; Tyslová, Irena; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato práce se věnuje animaci národní kulturní památky Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova, který je jakožto součást Muzea Českého ráje zpřístupněn veřejnosti v rámci expozic a akcí. Teoretická část se věnuje uvedení do problematiky animace s částečným zaměřením na animaci v muzejnictví a prezentaci lidové architektury a kultury v muzeích v přírodě. Kromě toho se text také věnuje konceptům kulturní paměti a paměti míst. Dále se práce zabývá historií a současností Dlaskova statku. Cílem této práce je popsat animaci Dlaskova statku a zhodnotit její úspešnost na základě kvalitativního a kvantitativního výzkumu – participačního pozorování a dotazníku.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses