Implementace čárových kódů v divizi WOOD společnosti Matrix a.s. - Švarc, Jaroslav; Rathouský, Bedřich; Šmerda, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Předmětem této diplomové práce je na základě analýzy současného stavu výrobních a logistických procesů divize WOOD společnosti Matrix a.s. navržení postupu implementace čárových kódů, které přispějí ke zvýšení efektivity podnikových procesů a umožní vytvořit online přehled o stavu skladů. Teoretickou část tvoří literární rešerše, která čerpá z odborné literatury a článků z oblasti logistiky a automatické identifikace. V praktické části je divizi doporučen dodavatel implementačních prací a pomocí multikriteriální analýzy je za využití metody váženého součtu proveden výběr snímacího zařízení a tiskárny čárových kódů. Celkové náklady na implementaci čárových kódů jsou stanoveny kalkulací pořizovacích nákladů. Implementace je vyhodnocena pomocí SWOT analýzy, v rámci které je využita Fullerova metoda. Veškeré informace o podnikových procesech vychází z interních materiálů společnosti a z provedených osobních rozhovorů s ředitelem a zaměstnanci divize WOOD.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses