Webová aplikácia pre správu a analýzu príjmov a výdajov firmy pôsobiacej v cestovnom - Klimčík, Andrej (2022)
Predmetom tejto bakalárskej práce je digitálna podpora pre správu a analýzu príjmov a výdajov malej firmy v cestovnom ruchu. Hlavným cieľom je návrh a vytvorenie webovej aplikácie, ktorá je schopná spravovať príjmy a výdaje firmy a poskytovať základné analýzy zaznamenávaných dát pre podporu rozhodovania managementu spoločnosti. Súčasťou návrhu je návrh procesu automatizovanej výmeny dát medzi internými a externými subjektami. Práca obsahuje analýzu súčasného stavu, analýzu požiadaviek firmy na aplikáciu a databázu a následne ich vytvorenie. Pri návrhu a vývoji bol využitý rámec Scrum, jedna z implementácií agilnej metodiky. Hlavným výstupom bakalárskej práce je funkčná webová aplikácia s databázou. Tento výstup v podobe webovej aplikácie a jej funkcionalít predstavuje hlavný prínos pre firmu v podobe jednoduchého a univerzálneho nástroja pre evidenciu a analýzy príjmov a výdajov.