Redesign části informačního systému na základě principů UXD - Červenec, David (2022)
Bakalářská práce se zabývá redesignem uživatelského rozhraní webové aplikace pomocí principů UXD. Teoretická část objasňuje disciplíny, obory a postupy sloužící k vytvoření přívětivé uživatelské zkušenosti. Cílem práce je pomocí aplikování principů návrhu uživatelské zkušenosti a uživatelského výzkumu (UXD) analyzovat, s jakými problémy se aktuální uživatelé potýkají. Na základě těchto zjištění navrhnout a otestovat přívětivé a přehledné uživatelské rozhraní odpovídající potřebám uživatelů. K zjištění konkrétních uživatelských požadavků jsou provedeny semistrukturované rozhovory s cílovou skupinou uživatelů, jejich pozorování a testování použitelnosti navrhovaného prototypu. Výsledkem práce je realizace funkčního prototypu navrženého uživatelského rozhraní, respektující zjištěné uživatelské požadavky.