Kulturní rozdíly v UX/UI designu - Píchová, Michaela; Šedivá, Zuzana, 1961-; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cílem práce je vytvoření doporučení pro UI/UX design z pohledu kulturních rozdílů. Přínosem této práce je identifikovat specifické prvky jednotlivých kultur k UX/UI designu a pomoci porozumět, jak by mělo být k jednotlivým kulturám při tvorbě webdesignu přistupováno. Práce v teoretické části definuje základní pojmy jako je UI, UX a kultura. Rozděluje kultury světa podle zeměpisné polohy. Popisuje základní grafické prvky webového designu z pohledu kulturní plurality. V první části praktické části je za pomoci literární rešerše a vlastního pozorování webových stránek univerzit různých kultur vytvořeno doporučení, které prvky webového designu dané kultury využívají a je vytvořen přístup k multikulturní společnosti. Druhá část praktické části je věnována dotazníkovému šetření, které je provedeno kvantitativní metodou pomocí použití metody CMC. Dotazovaní jsou odlišných kultur.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses