Bytová politika ČR v komparaci s vybranými státy OECD v letech 2010-2021 - Jeník, Michal; Loužek, Marek, 1975-; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce zkoumá komparaci devíti členských států OECD, kdy se snaží nalézt a odpovědět na základní problémy a nedostatky bytové politiky samotné České republiky. Práce vymezuje bydlení jako statek, nabídku a poptávku na trhu bydlení a bytovou politiku, kdy zkoumá modely, typy a metody řešení bytové politiky s jejich nástroji. V další části posléze zkoumá jednotlivé státy z pohledu historického kontextu a možností podpor bydlení. Mezi státy komparace patří Česká republika, Finsko, Francie, Německo, Nizozemsko, Rakousko, Slovensko, Švédsko a Velká Británie. Závěrem poté práce nabízí souhrnná doporučení pro Českou republiku, kdy nabízená řešení vždy vycházejí z dobré praxe komparovaných států. Hypotéza práce se v tomto případě potvrzuje, kdy nedostatky s kvalitou a dostupností bydlení může do jisté míry pozitivně ovlivňovat stát.
Vedoucí práce: Marek Loužek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses