Vzdialená verifikácia identity užívateľov - Tomčová, Veronika; Pavlíček, Luboš; Strnad, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou vzdialeného biometrického overovania identity pomocou kamery. Pozornosť je venovaná aj možnosti overenia identity prostredníctvom portálu NIA (Národní identitní autorita). Cieľom práce je opísanie procesu vzdialenej verifikácie užívateľov, vytvorenie návrhu implementácie overovania identity študentov na VŠE, vykonanie prieskumu trhu s produktami vhodnými pre tento účel a ich porovnanie na základe vybraných kritérií. Práca pozostáva z troch hlavných častí. V prvej časti sú vymedzené teoretické základy pre porozumenie procesu overovania. Predstavené sú prínosy autentizácie a oblasti využitia verifikačných služieb. Ďalej sú tu spomenuté najdôležitejšie legislatívne predpisy spojené s oblasťou overovania identity. Druhá časť sa venuje popisu súčasnej situácie overovania identity na VŠE v dvoch vybraných prípadoch – pri zápise a počas skladania skúšky z domova, a predstaveniu návrhu na implementáciu externej verifikačnej služby v nich. Tretia časť pozostáva z výberu deviatich najvhodnejších spoločností predstavujúcich potenciálnych poskytovateľov riešenia verifikácie identity a určenia kritérií a pod-kritérií na ich vzájomné porovnanie, ktoré je následne vykonané za využitia priradených váh. Hlavným prínosom tejto práce je vytvorenie prehľadu o procese vzdialeného overovania identity, poskytnutie návrhu pre nasadenie verifikačnej služby vo dvoch vybraných prípadoch a výsledkov porovnania produktov na overovanie identity vhodných pre tento účel.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses