Specifické problémy dívek při studiu programování a možnosti jejich řešení - Pham, Lan Phuong; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá problémy dívek při studiu programování, především při studiu programování na Vysoké škole ekonomické v Praze (dále jen VŠE). Cílem této práce je identifikovat specifické problémy dívek při studiu programování a najít vhodná řešení, která by mohla být implementována do existujících kurzů programování či která by vedla k vytvoření nových vylepšených kurzů programování na VŠE. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou část. Teoretická část seznamuje čtenáře se současným stavem ve světě techniky a ICT, především problémů žen při studiu informatiky a dalších technických předmětů. Teoretická část je získaná z publikovaných konferencích, výzkumů a jiných literatur. Praktická část je zaměřena na empirický výzkum. Výzkum se skládá ze dvou dotazníkových šetření a řízených rozhovorů získané jak od dotazovaných studující obor informatiky, tak od dotazovaných pracující v oboru informatiky.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses