Podnikatelský plán pro založení rehabilitačního zařízení - Rozsypal, David; Krause, Josef, 1978-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce je vytvoření podnikatelského plánu pro založení nestátního zdravotnického zařízení v oboru rehabilitace. Práce je rozdělena na dvě části. První z nich je část teoretická, která nejprve obecně popisuje téma podnikání a dále se podrobněji věnuje podnikatelskému plánu a postupu při jeho tvorbě. Na konci teoretické části je rozebráno téma rehabilitace a založení nestátního zdravotnického zařízení obsahující veškeré organizační a legislativní náležitosti, které je nutné splnit při jeho zakládání. Druhá, praktická část nejprve charakterizuje nově vznikající rehabilitační zařízení. Následně jsou provedeny analýzy mikrookolí a makrookolí popisující faktory ovlivňující nově vznikající podnikání. Navazuje analýza konkurence, marketingový a finanční plán. Na závěr praktické části jsou zhodnoceny předpoklady úspěšnosti projektu prostřednictvím analýzy SWOT a analýzy rizik. Výsledek práce poslouží jako pomůcka pro založení rehabilitačního zařízení a rovněž může inspirovat další potenciální podnikatele.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses