Strategická analýza společnosti HUDYsport a.s. - Koropecká, Gabriela; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu společnosti HUDYsport a.s. Cílem této práce je zhodnotit postavení společnosti a navrhnout doporučení pro udržení konkurenceschopné pozice, vzhledem k existujícím hrozbám, příležitostem, silným a slabým stránkám společnosti. Práce se skládá ze dvou hlavních částí, a to teoretické a praktické. První část práce popisuje vybrané metody a nástroje strategické analýzy, mezi které patří PESTEL analýza, Porterův model 5 sil, analýza konkurence, VRIO analýza, portfolio analýza. V praktické části jsou výše popsané metody aplikovány na vybranou společnost. V závěru práce je použita SWOT analýza, která shrnuje provedené analýzy a slouží jako podklad pro strategická doporučení.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses