Proces adaptace nových zaměstnanců montážních linek ve společnosti Škoda Auto a.s. - Machač, Lukáš (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou procesu adaptace nových zaměstnanců, konkrétně nových zaměstnanců montážních linek ve společnosti Škoda Auto a.s. Jejím cílem je zanalyzovat adaptační proces nových zaměstnanců montážních linek ve společnosti Škoda Auto a.s., identifikovat jeho slabá místa a navrhnout opatření vedoucí ke zvýšení efektivity tohoto procesu. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s procesem adaptace, ale také jsou uvedeny její roviny, úrovně, využívané nástroje či zařazení v rámci personálních aktivit podniku. Navazující praktická část obsahuje výsledky dvou realizovaných dotazníkových šetření, na jejichž základě jsou v závěru práce identifikována slabá místa a doporučena možná řešení. Výstupy práce budou užitečné především pro samotnou společnost Škoda Auto a.s., která by v případě využití navržených opatření byla schopná snížit své náklady způsobené odchodem nového zaměstnance z důvodu nedostatečného začlenění.