Měření agility ve finanční instituci - Černická, Aneta; Hájek, Jiří; Pešata, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se zabývá tématem měření agility ve vybrané finanční instituci, která vyhodnocuje svou agilní maturitu prostřednictvím týmových assessmentů. Na základě zhodnocení vyspělosti agilních týmů byl analyzován nástroj měřící agilitu, týmový assessment s assessorem a následně porovnán se self-assessmentem. Cílem této práce je zjištění, jak efektivně měřit agilitu ve velké finanční instituci na základě porovnání Agilních assessmentů a Self-assessmentů, prostřednictvím zhodnocení maturity agilních týmů využívající SAFe metodiku. Tento cíl je naplněn pomocí literární rešerše a kvalitativního výzkumu, v podobě případové studie. Na základě analýzy dat jsou vyhodnoceny 4 výzkumné otázky a naplněn dílčí cíl v podobě návrhu alternativního modelu hodnotící maturitu agility týmů, agilních týmů na širší úrovni i celé organizace.
Vedoucí práce: Jiří Hájek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses