Strategická analýza Racio, s.r.o. - Juštová, Veronika; Krause, Josef, 1978-; Rosecká, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je prostřednictvím strategické analýzy firmy Racio, s.r.o. zjistit hrozby, příležitosti, slabé a silné stránky podniku a na jejich základě zformulovat strategická doporučení. Teoretická část práce popisuje problematiku strategického řízení, strategie a strategické analýzy. Dále se v této části nachází metody a nástroje využívané v praktické části práce. Samotná strategická analýza podniku je sestavena z analýzy vnějšího i vnitřního prostředí firmy a analýzy vnitřních zdrojů a schopností. Poznatky získané v těchto analýzách jsou využity k syntéze a následnému navržení strategických doporučení. Práce využívá standardní metody strategické analýzy jako PESTLE analýzu, analýzu konkurence, Porterův model pěti sil, VRIN analýzu, finanční analýzu, analýzu portfolia či SWOT analýzu. V závěru práce je zhodnocena strategická i finanční situace podniku. Na shrnutí navazují také strategická doporučení, která autor považuje za klíčová.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses