Genderová diskriminace v oblasti automotive - Kubátová, Julie (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou genderové diskriminace na českém trhu práce se zaměřením na oblast automotive. Cílem bakalářské práce je pomocí teoretické rešerše a analýzy získaných dat stanovit, zda se na českém trhu práce skutečně vyskytuje genderová diskriminace. V teoretické části jsou popsány základní pojmy, které slouží k lepšímu pochopení zmiňované problematiky. Praktická část obsahuje analýzu získaných dat týkající se genderové problematiky a vyhodnocení získaných dat z vlastního dotazníkového šetření. Na závěr jsou zde uvedena hlavní zjištění této práce a představena možná doporučení, která by mohla dopomoci ke snížení genderové diskriminace na trhu práce.