Návrh postupu svícení scén v audiovizuální tvorbě. - Hemerková, Magdalena (2022)
Práce se zabývá analýzou funkce světla a jeho využitím v audiovizuální tvorbě. Teoretická část popisuje vlastnosti světla, jeho funkci a vliv na audiovizuální dílo. Praktická část obsahuje návrh postupu svícení scén, který je založen na hloubkových rozhovorech se třemi profesionálními kameramany a dvěma režiséry, kteří obohacují teoretickou část o své zkušenosti se svícením. Cílem práce je vytvoření praktického návrhu postupu svícení scén v audiovizuální tvorbě, který je odvozen z teoretického základu a hloubkových rozhovorů s konkrétními tvůrci. Tento postup svícení je následně použit na natáčení studentského filmu V Obraze v rámci předmětu Audiovizuální komunikace v letním semestru 2021/2022, vyučovaném na Katedře multimédií, Vysoké škole ekonomické, a je zhodnocena jeho využitelnost a užitečnost na natáčení.