Návrh postupu svícení scén v audiovizuální tvorbě. - Hemerková, Magdalena; Truhlář, Filip; Krauz, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Práce se zabývá analýzou funkce světla a jeho využitím v audiovizuální tvorbě. Teoretická část popisuje vlastnosti světla, jeho funkci a vliv na audiovizuální dílo. Praktická část obsahuje návrh postupu svícení scén, který je založen na hloubkových rozhovorech se třemi profesionálními kameramany a dvěma režiséry, kteří obohacují teoretickou část o své zkušenosti se svícením. Cílem práce je vytvoření praktického návrhu postupu svícení scén v audiovizuální tvorbě, který je odvozen z teoretického základu a hloubkových rozhovorů s konkrétními tvůrci. Tento postup svícení je následně použit na natáčení studentského filmu V Obraze v rámci předmětu Audiovizuální komunikace v letním semestru 2021/2022, vyučovaném na Katedře multimédií, Vysoké škole ekonomické, a je zhodnocena jeho využitelnost a užitečnost na natáčení.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses