Režim paušální daně v ČR - Měcháčková, Kateřina; Finardi, Savina; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Práce se zabývá režimem paušální daně v České republice, který je v českém daňovém systému poměrně nový. Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnat různé způsoby uplatňování výdajů u fyzických osob, které mají příjmy ze samostatné činnosti s důrazem na nově zavedený režim paušální daně. V první části se práce zaměřuje na problematiku paušálního režimu v České republice, tedy jak tento režim funguje, kdo může být poplatníkem paušální daně, kolik činí měsíční, respektive roční platba. Nechybí zde ani základní informace týkající se českého daňového systému. Součástí této práce je dále i zhodnocení výhod a nevýhod tohoto režimu. Druhá část práce obsahuje modelový příklad pro lepší představení rozdílů v uplatňování výdajů a paušálním režimem. Dotazníkové šetření pak ukazuje, že faktory pro vstup poplatníků do paušálního režimu jsou nižší administrativní náklady nebo daňová úspora.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses