Smart Cities - Soukupová, Gabriela; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou Smart Cities. Cílem práce je prozkoumat koncept Smart City a jeho aplikaci v Praze a dalších pěti evropských městech. Teoretická část umožňuje komplexnější pohled na chytrá města s využitím deskriptivní metody. Praktická část se zabývá aplikací chytrých řešení v Praze, Miláně, Vídni, Mnichově, Budapešti a Varšavě s důrazem na české hlavní město. Města jsou analyzována a porovnávána mezi sebou na základě dvou indexů – Cities in Motion Index a Smart City Index. Porovnávány jsou taktéž jejich koncepční dokumenty zaměřené na oblast Smart řešení. Zvolená metodika pomohla odhalit nedostatky Prahy a navrhnout možná řešení, jak vylepšit pozici hlavního města nejen ve zmíněných indexech, ale především pro své obyvatele.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses