Návrh UX designu webových stránek Národního pedagogického institutu ČR - Štěpán, Ondřej; Šedivá, Zuzana, 1961-; Holub, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá návrhem webových stránek Národního pedagogického institutu České republiky podle přístupu UX designu. Cílem práce je zvýšit uživatelskou spokojenost s webovými stránkami revizí Rámcového vzdělávacího programu základního vzdělávání. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu UX, popsáním základních pravidel a principů UX, srovnáním UX a UI a trendy UX designu v roce 2022. Dále je popsán kompletní proces redesignu webových stránek. Praktická část je složena ze souboru analýz. Jedná se o analýzu společnosti včetně projektu, cílové skupiny a aktuálního stavu webové stránky. Druhou fází je tvorba návrhu, jejímž výstupem je prototyp UX designu v grafickém nástroji Figma. V závěru praktické části je návrh otestován uživateli pomocí testovacích scénářů. Výsledkem testování je vyhodnocení dat a jejich analýza.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses